I går hade jag planerat in en scootertrip in till Kyrenia för att låna någon rolig bok om romarriket i det engelska biblioteket som är öppet på lördagar mellan 10 och 12. Tyvärr störtregnade det och jag fegade ur, hala vägbanor, regn och cypriotiska bilförare är till och med för mej ett riskprojekt som får vänta. Alltså satt jag och tittade på satelitvädret. Ett ovädersstråk från nildeltat höll just på att passera kunde jag konstatera, oväderssvansen verkade vara förbi vid tvåtiden. Alltså nya planer, halvtre trampar jag iväg på min 24-växlade med punkteringsfria däck i västlig riktning mot Sadrasamköy där man vid lite varmare väder brukar kunna äta lunch och lyssna på bandad 70-tals musik. Det klarnade upp, temperaturen steg till 18-19 grader och vinden mojnade av, perfekt med andra ord. Efter två timmars serpentinvägar med utsikt mot ett disigt Turkiet är jag framme, restaurangen är stängd, lika bra det, några reservkilon ska ändå bort. Fåren, getterna och herdarna var kvar i alla fall och hejade som vanligt.

It's only fair to share...Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPrint this page