Tvärt emot vad kommunnamnet tycks innebära så blev det ett tydligt Nej i folkomröstningen om höghus i hamnen i Höganäs.

51 procent röstade nej till höghus och 45 procent röstade ja, resten röstade blankt. Valdeltagandet blev 57 procent. Skönt att det gick vägen men jag hade faktiskt räknat med ett ännu starkare nej, men en del har väl fallit för det märkliga utvecklingsargumentet, dvs. att höghus med bostäder, hotell och butiker automatiskt skulle sätta i gång någon sorts utveckling.Folkomröstningen är som alla lokala folkomröstningar i Sverige endast rådgivande men utslaget bör rimligen sätta stopp för kommunledningens utförsäljningsplaner av mark i hamnen till Peter Witander & Cos bolag, Högkvarteret..Hur som helst blir jag nu en dyr flaska whisky rikare eftersom jag slaget vad med Leif på Nyhamn Data om utgången av folkomröstningen. PS det var Leif som föreslog den dyra whiskyn.