Teaparty republikaner, militär-industriellt komplex och bensin- och naturgas jättar utgör ett allvarligt hot mot ansträngningarna att bromsa växthuseffekt och global miljöförstöring.

Tyvärr handlar det inte endast om innehållet i den politik som bedrivs och de åsikter som omfattas utan också i allra högsta grad om de metoder som dessa maktcentra använder.

Det är med en kuslig känsla vi kan blicka tillbaka på de gångna 50 årens inrikespolitiska scenario i USA. Det är bara att låta milstolpar som morden på John och Robert Kennedy, Martin Luther King och Malcolm X passera revy för att kalla kårar ska gå utmed ryggen.

Jonestown massakern  i Guyana spetsar brygden med ytterligare en skarp krydda.

Adderar man till dessa officiellt ouppklarade kusligheter fusk med röstsammanräkning och trixande med regler för röstregistrering i de politiska valen, big-money styrning av Kongress och President, Wall street girighet och kamikaze linje i miljöfrågor så klarar man sej ett bra tag utan någon Hitchcock rulle.

Hur man skall tampas med denna hydra kan få den bäste att ligga sömnlös.

I behov av ytterligare stimuli?  Då  kan jag rekommendera denna lektyr.

 

 

It's only fair to share...Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPrint this page