De senaste kommersiella etableringarna i Höganäs klarar inte kriterierna för uthållig stadsplanering!

Gångavstånd i Höganäs

Gångavstånd i Höganäs

Ett av de grundläggande kriterierna för uthållig stadsplanering är att viktiga samhälleliga eller kommersiella funktioner skall ligga inom 5 till 10 minuters gångavstånd för huvuddelen av befolkningen. De senaste kommersiella etableringarna klarar inte detta kriterium.

För att skapa ett uthålligt Höganäs borde viktiga funktioner helst placeras inom bildens inre cirkel och definitivt inom den yttre cirkeln. Man kan på goda grunder fråga sej om detta tänkande överhuvudtaget finns med vid nuvarande regims samhälls- och översiktsplanering i Höganäs??

Mats

 

 

It's only fair to share...Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPrint this page